Sojasaus van chef Kasper Kurdahl

10/06/11 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:52

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 900 g ketchap manis
  • 500 g gewone soja
  • 200 g honing
  • 800 g suiker
  • 3 sinaasappels
  • 4 stukken citroengras
  • 30 g verse gember
  • 3 bolletjes gekonfijte gember (stemgember)
  • 2 teentjes look
  • 20 korrels Jamaïca peper (allspice)
  • 1 grote lepel korianderkorrels

Bereidingswijze

-suiker + gember + kruiden laten karameliseren in grote brede pan tot alles een beetje kleur heeft

-sinaas schillen tot op vruchtvlees (à vif) en de schijven in de siroop 5 min laten koken + rest van de ingrediënten en alles een 3-tal uren koken tot de saus dik is, zeven en bewaren.

Recept: Kasper Kurdahl

Onze partners