Sojabonen met paddestoelen en kastanjes

09/06/11 om 17:02 - Bijgewerkt om 17:02

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 100 g sojabonen
  • 350 g champignons
  • 100 kastanjes
  • 175 g bleekselderij
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 75 g lente-uitjes
  • 20 g maïszetmeel
  • 1 eetlepel sherry
  • 3 dl bouillon van sojabonen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

De sojabonen een nacht weken. Het water verfrissen en met de bonen aan de kook brengen. 1 uur op hoog vuur koken (hierdoor worden de bonen beter verteerbaar). Draai het vuur laag en sudder de bonen onder deksel gaar. Het kookvocht afgieten en bewaren.

De olie in een braadpan verhitten en chilipoeder, gember en knoflook 2 tot 3 minuten fruiten. De selderij, de champignons, de lente-uitjes en de kastanjes in plakjes snijden en bij de kruiden doen en alles 10 minuten laten sudderen onder deksel. De sherry met het maïsmeel mengen en hier de bouillon door roeren. Het mengsel bij de sojabonen doen, de groenten en de kastanjes toevoegen en alles nog een 10-tal minuten laten sudderen onder deksel. Kruiden naar smaak en opdienen.

Dit eenpansgerecht valt ook bij niet-vegetariÃ"rs in de smaak.

Onze partners