Sojabonen met paddestoelen en kastanjes

Dit eenpansgerecht valt ook bij niet-vegetariërs in de smaak.

Voor 4 personen

  • 100 g sojabonen
  • 350 g champignons
  • 100 kastanjes
  • 175 g bleekselderij
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 75 g lente-uitjes
  • 20 g maïszetmeel
  • 1 eetlepel sherry
  • 3 dl bouillon van sojabonen
  • zout
  • peper

Bereiding

1. Laat de sojabonen een nacht weken. Verfris het water en breng met de bonen aan de kook. Kook 1 uur op hoog vuur (hierdoor worden de bonen beter verteerbaar). Draai het vuur laag en sudder de bonen onder deksel gaar. Giet het kookvocht af en bewaar.

2. Verhit de olie in een braadpan en fruit chilipoeder, gember en knoflook 2 tot 3 minuten. Snijd de selderij, de champignons, de lente-uitjes en de kastanjes in plakjes en doe bij de kruiden. Laat alles 10 minuten sudderen onder deksel.

3. Meng de sherry met het maïsmeel en roer hier de bouillon door. Doe het mengsel bij de sojabonen, voeg de groenten en de kastanjes toe en laat alles nog een 10-tal minuten sudderen onder deksel. Kruid naar smaak en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content