Sofegada me saligaria (slakken met spinazie)

10/06/11 om 11:12 - Bijgewerkt om 11:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 800 g slakken
  • 2 kg spinazie
  • 3 courgettes
  • 1 sla (bij voorkeur Romeinse)
  • 3 jonge pijpuitjes
  • 1 ui
  • 1 kg tomaten
  • gehakte peterselie
  • 1 selderstengel
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 1 glas witte wijn

Bereidingswijze

Een halve ui fijnsnijden en de stukjes kleuren in een pan met olijfolie. Selder, spinazie, courgettes, sla en pijpuien schoonmaken en fijnsnijden. De groenten in de pan met het halve uitje doen en stoven. Zo nu en dan omroeren. Een halve kilo tomaten in blokjes snijden en bij de groenten doen zodra ze zacht zijn. Alles 25 minuten stoven. De andere helft van de ui fijnsnijden en in een tweede pan met een scheutje olijfolie kleuren. De slakken toevoegen en kort meebakken. Witte wijn in de pan gieten, alles enkele minuten laten pruttelen en een halve kilo in blokjes gesneden tomaten in de pan doen. Bestrooien met gehakte peterselie en 20 minuten stoven. De inhoud van de twee pannen bij elkaar doen en mengen.

Lees meer over:

Onze partners