Soezentoren

13/04/16 om 18:17 - Bijgewerkt op 18/04/16 om 16:47

Soezentoren

Soezentoren © Melvinkobe Photography

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 10:

Voor de soezen:

300 gr boter

300 gr water

450 gr bloem

300 gr melk

Snuf zout

Voor de vulling

1/2 l melk

400 gr room

2 vanillestokjes

280 gr suiker

5 eierdooiers

70 gr maïzena

Mortelspecie:

500 gr witte chocolade

Maak eerst de soezen. Laat de boter smelten in water en breng aan de kook.

Meng met een spatel de bloem eronder en roer dit droog.

Meng vervolgens één voor één de eieren eronder tot je een mooi deeg hebt.

Spuit met een spuitzak bolletjes van 2 cm dik op een bakplaat.

Bak gedurende 20-25 minuten af in de oven op 210°C tot de soezen mooi opgeblazen en licht gebruind zijn.

Breng voor de vulling de melk, room, vanillestokjes en suiker samen in een pot aan de kook.

Mix de eierdooiers en maïzena apart en voeg dit toe zodra de melk kookt.

Laat dit enkele minuten doorkoken.

Verspreid het mengsel op een bakplaat en plaats met plasticfolie erop (letterlijk!) in de koelkast.

Roer het voor gebruik best nog even goed los in de keukenmachine.

Smelt de witte chocolade au bain-marie: doe water in een steelpan en zet er een inox-kom in die netjes past met daarin de chocolade.

Laat wat afkoelen tot de chocolade begint te stollen.

Monteer de toren:

Vul de soezen door er een gaatje in te maken en de vulling er met een spuitzak (fijne mond) in te doen.

Plaats een cirkel van tien gevulde soezen op een groot rond bord en maak een toren door hier telkens soezen op te plakken met behulp van witte chocolade.

Als je twijfelt of je toren zal blijven staan, zet hem dan snel even op een koele plaats zodat de chocolade stolt.

Dien op met hete koffie.

Uit: 'Bring It On' van Dirk Gilis en Filip Fransen, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.

Onze partners