Soepje van seizoenfruit met kaneel en steranijs

10/06/11 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 2 dl water
  • 200 g griessuiker
  • zeste van sinaasappel (reepjes schil)
  • sap van 2 sinaasappels en 1 citroen
  • seizoenfruit naar keuze (appel, peer, druiven, mango, pruim, perzik, nectarine)
  • 2 steranijs
  • 1 pijp kaneel
  • 2 kruidnagels

Bereidingswijze

Los in een pan de suiker op in water. Voeg het sinaasappel- en citroensap, de zeste, pijpkaneel, kruidnagels en steranijs toe en breng aan de kook. Voeg het in partjes gesneden fruit toe (appel en peer hoeven niet geschild te worden) en laat alles gedurende 8 Ã 10 minuten trekken. Het soepje laten afkoelen in de koelkast en lekker koud opdienen.

Onze partners