Soepje van citrusvruchten & ananas, sabayongratin met Champagne demi-sec, gekonfijte sinaasappelzeste

10/06/11 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 bloedsinaasappelen
  • 2 gewone sinaasappelen
  • 1 ananas

Voor de sabayongratin:

  • 4 eierdooiers
  • 4 eierdopjes suiker
  • 8 eierdopjes Champagne Cuvée Sublime Demi-sec

Voor de gekonfijte sinaaszeste:

  • 2 kopjes water
  • 100 g suiker
  • eventueel wat griessuiker en verse munt voor de afwerking

Bereidingswijze

Schil de pompelmoezen en de (bloed)sinaasappelen met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliezen los en doe ze in een recipiënt. Pers het sap uit de overgebleven vruchten en voeg toe aan de vruchtenpartjes.

Bereid de gekonfijte sinaaszeste: snij reepjes van 2 mm dik uit de schil van een sinaasappel. Breng het water met de suiker aan de kook en kook in tot siroop. Voeg de sinaasschilletjes toe en laat enkele minuten meekoken in de siroop.

Neem de pan van het vuur en laat de zeste drogen. Bestrooi eventueel met wat griessuiker. Zet de grill van de oven aan. Bereid de sabayon: doe de ingrediënten (champagne, suiker, eigeel) in een steelpannetje en klop de massa op een zacht vuurtje tot een luchtig schuim (de sabayon mag niet koken!).

Schik in een groot diep bord een bodem van citrusvruchten. Giet het sap uit. Lepel de sabayon uit en zet de borden enkele seconden onder een hete grill. Versier met sinaasschilletjes en een blaadje munt.

Onze partners