Soep van wortelpeterselie met eierkoek en gerookte paling

08/06/11 om 17:29 - Bijgewerkt om 17:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 :

Voor de soep :

  • 250 g wortelpeterselie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • gezouten boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 l gevogeltebouillon
  • nootmuskaat

Voor de eierkoek :

  • 1 dl room
  • peper
  • zout
  • 1 tak loof van wortelpeterselie
  • 4 eierdooiers
  • boter
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat (in vieren)
  • 120 g gerookte palingfilet
  • 50 g boter
  • scheut room

Bereidingswijze

Maak voor de soep de groenten schoon, versnijd en stoof aan in boter. Blus met de wijn en voeg de bouillon toe. Kook op zacht vuur gaar. Mix de soep, giet door een zeef en kruid met nootmuskaat. Houd warm.

Breng voor de eierkoek de room aan de kook met peper, zout en het peterselieloof. Mix, voeg ondertussen de eierdooiers toe en giet door een zeef. Bak zonder te laten kleuren in boter in een pan.

Stoof voor de palingroom de fijngehakte sjalot met de look in boter. Doe er de tomaat bij en laat verder stoven. Voeg de paling toe en cutter fijn, voeg tijdens het cutteren de boter en room toe. Laat draaien tot een smeuïge pasta.

Strijk de pasta op de eierkoek en rol op in huishoudfolie. Snij in plakken en warm even op in de oven. Serveer in de soep, samen met enkele geblancheerde plakken wortelpeterselie.

Iets moeilijker - 40'

Recept: Alain Meessen - restaurant Alain Meessen

Onze partners