Soep van peterseliewortel met eierkoek en gerookte paling

© Getty
Voor 4 personen
  • 250 g wortelpeterselie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • gezouten boter
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 l gevogeltebouillon
  • nootmuskaat
Voor de eierkoek
  • 1 dl room
  • peper
  • zout
  • 1 tak loof van peterseliewortel
  • 4 eierdooiers
  • boter
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat (in vier)
  • 120 g gerookte palingfilet
  • 50 g boter
  • scheut room
Bereiding
  1. Maak voor de soep de groenten schoon, versnijd en stoof aan in boter. Blus met de wijn en voeg de bouillon toe. Kook op zacht vuur gaar. Mix de soep, giet door een zeef en kruid met nootmuskaat. Houd warm.
  2. Breng voor de eierkoek de room aan de kook met peper, zout en het peterselieloof. Mix, voeg ondertussen de eierdooiers toe en giet door een zeef. Bak zonder te laten kleuren in boter in een pan.
  3. Stoof voor de palingroom de fijngehakte sjalot met de look in boter. Doe er de tomaat bij en laat verder stoven. Voeg de paling toe en cutter fijn, voeg tijdens het cutteren de boter en room toe. Laat draaien tot een smeuïge pasta.
  4. Strijk de pasta op de eierkoek en rol op in huishoudfolie. Snij in plakken en warm even op in de oven. Serveer in de soep, samen met enkele geblancheerde plakken peterseliewortel.

Recept: Alain Meessen – restaurant Alain Meessen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content