Soep van vis uit Sfax

  • Moeilijkheid

Soep van vis uit Sfax

2 rode ponen

1 inktvis

4 langoustines

1/2 zeeduivelstaart van 400 g

2 witte uiten van 80 g

2 venkelknollen

1 citroen

2 milde groene pepers

3 teentjes knoflook

1 laurierblaadje

1 tl fijngestampte rode peper

10 g komijnpoeder

5 g harissa

2 liter vissoep

olijfolie

peper en zout

De vis: maak de ponen schoon, ontschub ze, leeg ze en spoel ze af. Fileer en ontgraat ze. Bewaar op een koele plek. Verwijder de kop, het kraakbeen en de huid van de inktvis. Snij het vlees in ovale stukken van ongeveer 5 cm. Quadrilleer ze (trek er ruitvormen in) met de punt van een mes. Pel de langoustines, maar laat de staart deels bedekt. Schik de zeeduivelstaart en verwijder de huid. Snij er vier medaillons van 4 cm uit. Leg de vissen op een koele plek.

De Sfax-soep: pel de uien en de venkel. Snij ze in plakken van 8 mm. Verwijder het dunne schilletje van de citroen en snij er vier plakjes van 1 x 3 cm uit. Snij de verse pepers doormidden. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan. Laat de uien en de venkel 2 tot 3 min. slinken zonder ze te laten kleuren. Voeg de knoflookteentjes, de citroen, de verse peper, de laurier, de rode peperpoeder, de komijn en de harissa toe. Meng 2 tot 3 min. door elkaar. Schenk de soep erbij. Voeg ook de vis toe en laat 20 min. op een laag pitje sudderen. Dien warm op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content