Soep van Griekse yoghurt met groenten

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 dl Griekse yoghurt
  • 1 dl room
  • 4 dl groentebouillon
  • 1/4 dl olijfolie
  • 2 el zaadjesmosterd
  • 2 teentjes knoflook, geblancheerd
  • 1 rood chilipepertje, zonder zaad
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • olijfolie
  • zout en gemalen zwarte peper
Afwerking
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bosje bieslook
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • geraspte schil van onbespoten citroen
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de soep in de mixer, pureer en zeef de soep. Zet de soep van Griekse yoghurt koud weg.
  2. Snij de paprika doormidden en verwijder de zaden. Blaker de schil zwart in de oven en verwijder het verbrande velletje. Snij de paprika in stukken.
  3. Snij de aubergine en courgette in reepjes. Bak deze groenten kort in hete olie. Droog de reepjes met behulp van keukenpapier en kruid met peper en zout.
  4. Schep de soep in diepe borden. Strooi de groenten uit en versier met versnipperd bieslook, paprikapoeder en citroensap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content