Soep van Griekse yoghurt met groenten

10/06/11 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 dl Griekse yoghurt
  • 1 dl room
  • 4 dl groentebouillon
  • 1/4 dl olijfolie
  • 2 el zaadjesmosterd
  • 2 teentjes knoflook, geblancheerd
  • 1 rood chilipepertje, zonder zaad
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • olijfolie
  • zout en gemalen zwarte peper

Versiering:

  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bosje bieslook
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • raspsel van de schil van onbespoten citroen

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de soep in de mixer, pureer en zeef de soep. Zet alles koud weg. Snij de paprika doormidden en verwijder de zaden. Blaker de schil zwart in de oven en verwijder het verbrande velletje. Snij de paprika in lamellen. Snij de aubergine en courgette in reepjes. Bak deze groenten kort in hete olie. Droog de reepjes met behulp van keukenpapier en kruid met peper en zout. Breng de soep over in diepe borden. Strooi de groenten uit en versier met versnipperd bieslook, paprikapoeder en citroensap.

Lees meer over:

Onze partners