Soep van geroosterde paprika

© Getty
Voor 5 – 6 personen
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 1 grote grofgehakte ui
  • 5 grote rode paprika’s, geroosterd, zonder pel/zaad, in grove stukken
  • 1/2 bol knoflook, gepeld
  • 400 g geschilde aardappelen in grove stukken
  • zout
  • peper
  • 1,5 l gevogeltebouillon
  • piment d’Espelettepeper
  • 10 cl slagroom of dikke room
  • 1 el fijngehakte bieslook
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een ruime kookpan op hevig vuur. Doe er de ui bij, de paprika’s en de look. Bak al roerend ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg de aardappelen toe, het zout, de peper, de bouillon, de espelettepeper en breng aan de kook.
  2. Laat sudderen zonder deksel tot de groenten mals zijn (± 30 minuten). Mix de soep tot ze glad en romig is (doe dat aan hoge snelheid en in verschillende keren). Breng opnieuw aan de kook en kruid zo nodig bij.
  3. Dien de soep van geroosterde paprika op in lage kommen. Serveer er een flinke eetlepel opgeklopte room bij. Werk af met bieslook en een flinke draai van de pepermolen.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content