Soep van bintjes met jonge prei, truffelolie en Parmezaanse kaas

14/06/11 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

Geef je waardering

Soep van bintjes met jonge prei, truffelolie en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg bintjes
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • een scheut room
  • peper en zout
  • 4 jonge preien (of 8 stuks lente-ui)
  • truffelolie
  • Parmezaanse kaasschilfers
  • zwarte peper van de molen
  • verse kervel

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze samen met de gevogeltebouillon aan de kook. Kook ze gaar en draai de soep door de roerzeef. Doe er room bij en kruid met peper en zout.

Maak de jonge prei schoon en blancheer hem gedurende 10 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.

Giet de soep in diepe borden, dresseer de prei in het midden en werk de borden af met truffelolie, Parmezaanse kaasschilfers, zwarte peper en kervel.

Lees meer over:

Onze partners