Soep uit Bangkok

10/06/11 om 13:21 - Bijgewerkt om 13:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4 kommetjes:

  • 75 g rijstnoedels
  • 2 teentjes gepelde look
  • 1,5 eetlepels plantaardige olie
  • 7 dl runderbouillon
  • 2 tot 3 korianderwortels en Â-stengels
  • 1 steranijs
  • Â1/2 theelepels witte peper
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 1,5 theelepel witte peper
  • 75 g sojascheuten
  • 200 g runderfilet in plakjes van 5 mm dik gesneden
  • handvol verse gehakte korianderblaadjes
  • 1 lente-ui

Bereidingswijze

Week de rijstnoedels gedurende 1 uur in koud water. Plet de look en roerbak goudbruin in olie. Haal uit de pan. Breng de bouillon aan de kook en doe er korianderwortel en- stengels bij, gevolgs door steranijs, peper, vissaus, sojasaus en suiker.

Doe de sojascheuten in een zeef en dompel ze 5 seconden in de hete bouillon. Verdeel ze daarna over de 4 kommetjes. Doe ook de reepjes vlees in een zeef en dompel ze 20 seconden in de bouillon, en verdeel ze over de kommetjes.

Giet tenslotte de bouillon overal bij, en werk af met korianderblaadjes, lente-ui en strooi er de look en lookolie over.

Onze partners