Soep op Bangkok-wijze

© Getty
Voor 4 personen
  • 75 g rijstnoedels
  • 2 gepelde teentjes look
  • 1,5 el plantaardige olie
  • 700 ml runderbouillon
  • 2 korianderwortels met stengel
  • 1 steranijs
  • 1/2 kl gemalen peper
  • 2 eetlepels nuoc mam (Vietnamese ketjap uit zoute vis)
  • 3 eetlepels heldere sojasaus
  • 1,5 kl suiker
  • 75 g sojascheuten
  • 200 g rundsfilet in reepjes ± 1/2 cm dik
  • 1 hand fijngehakte koriander
  • 1 gesnipperde groene ui
Bereiding
  1. De rijstnoedels gedurende 1 uur laten weken in koud water. De look persen en in de olie sauteren tot hij bruin oogt, daarna verwijderen.
  2. De bouillon in een ketel doen. De korianderwortels en -stengels, steranijs en peper toevoegen. Samen aan de kook brengen.
  3. De nuoc mam, sojasaus en suiker toevoegen. De noedels en sojascheuten in een zeef leggen, gedurende 5 seconden in de bouillon onderdompelen en vervolgens verdelen over de vier soepkommen.
  4. Daarna de vleesreepjes gedurende 20 seconden in de bouillon onderdompelen (en over de 4 kommen verdelen). De kommen bestrooien met korianderblad en groene ui. De bouillon en met wat look geparfumeerde olie over de noedels en het vlees gieten.

Uit: La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content