Soep met garnalen en kabeljauw

© Getty
Voor 4 personen
  • 150 g prei, selderij, ui en wortelen
  • olijfolie
  • 1/2 l visbouillon
  • 1/2 l fumet van koppen en karkassen van de gepelde garnalen
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 g kabeljauwfilet
  • snuifje cayennepeper en saffraan
  • liaison (een scheut room met een losgeklopt eigeel)
  • 250 g ongepelde garnalen
  • 1 tomaat, gepeld, ontpit en in blokjes
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snij de prei, selderij, ui en wortelen fijn en stoof ze in een grote pan met een weinig olijfolie, peper en zout. Voeg de visbouillon, de fumet van de garnalen en tomatenpuree toe. Laat alles een half uurtje koken. Pureer de soep en breng terug aan de kook. Snij de kabeljauw in stukjes en voeg toe.
  2. Kruid de soep naar smaak met peper, zout en saffraan. Haal de kokendhete soep van het vuur en roer de liaison door de soep. Verdeel de soep over warme soepborden en bestrooi met garnalen en blokjes tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content