Soep met garnalen en kabeljauw

14/06/11 om 08:56 - Bijgewerkt om 08:56

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 150 g prei, selderij, ui en wortelen
  • olijfolie
  • Â1/2 l visbouillon
  • Â1/2 l fumet van koppen en karkassen van de gepelde garnalen
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • 150 g kabeljauwfilet
  • snuifje cayennepeper en saffraan
  • een liaison (een scheut room met een losgeklopt eigeel)
  • 250 g ongepelde garnalen
  • 1 tomaat, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de prei, selderij, ui en wortelen fijn en stoof ze in een grote pan met een weinig olijfolie, peper en zout. Voeg de visbouillon, de fumet van de garnalen en tomatenpuree toe. Laat alles een half uurtje koken. Pureer de soep en breng terug aan de kook. Snij de kabeljauw in stukjes en voeg toe.

Kruid de soep naar smaak met peper, zout en saffraan. Haal de kokendhete soep van het vuur en roer de liaison door de soep. Verdeel de soep over warme soepborden en bestrooi met garnalen en blokjes tomaat.

Onze partners