Sodabrood met polenta en parmezaan

09/06/11 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 brood:

  • 100 g wit broodmeel
  • 100 g volkorenmeel
  • 75 g polenta
  • 1 koffielepel zout
  • 1,5 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 2 koffielepels gedroogde tijm
  • 100 g versgeraspte parmezaan
  • 1 groot ei, op kamertemperatuur
  • 2 dl karnemelk, op kamertemperatuur

Beleg:

  • 1 potje guacamole
  • 2 tomaten, in plakjes of partjes
  • 1 bakje preischeuten
  • limoensap en olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de drie granen in een kom en voeg zout, natriumbicarbonaat, tijm en kaas toe. Klop het ei met de suiker en de karnemelk in een andere kom. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en voeg de karnemelk toe. Meng met een spatel tot er een zacht, maar niet plakkerig deeg ontstaat. Voeg meer karnemelk toe als het deeg te stijf is, of meer meel als het te nat is. Draai het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en vorm er een bal van met beide handen, zonder het deeg te kneden. Leg de bal op een met bloem bestoven bakplaat en markeer 6-8 porties in het deeg met een scherp mes. Strooi er wat polenta over en zet het deeg in de oven. Bak 5 minuten en draai de temparatuur lager tot 190°C. Bak nog 40-45 minuten tot het brood gerezen en gaar is. Verdeel het brood in stukken. Besmeer met guacamole, leg er enkele plakjes tomaat op en werk af met preischeuten, een kneepje limoensap en een straaltje olijfolie.

Lees meer over:

Onze partners