Snoekbaars met witloofstoemp en geuzesaus

08/06/11 om 17:35 - Bijgewerkt om 17:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 x 150 g snoekbaarsfilet (met vel)
  • 4 stronken witloof (uit volle grond)
  • 8 bloemige aardappelen
  • 3 dl geuze
  • 2 dl visbouillon
  • 2 dl room
  • 1 fijngesneden sjalot
  • olijfolie
  • boter
  • szechuanpeper
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bak de snoekbaarsfilets op de velkant in olijfolie en kruid met peper, zout en szechuanpeper. Laat de vis nagaren in de oven.

Snij de stronken witloof fijn, bak op hoog vuur in boter en kruid met peper en zout. Kook de aardappelen en pureer met olijfolie en/of boter. Meng deze puree met het witloof. Hou de stoemp warm.

Bereid de saus: blus de warmte in de pan van het witloof met geuze. Voeg het sjalotje toe, laat de saus koken en zeef met behulp van een puntzeef. Vang de saus op in een schone steelpan. Kook de saus in tot de helft van het volume, voeg visbouillon toe en kook opnieuw in tot de helft. Voeg de room toe en laat verder koken tot de saus de gewenste dikte heeft.

Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de stoemp over het midden van vier borden. Leg een stuk vis op de stoemp en giet de saus rond de constructies.

Onze partners