Snelle kastanjemousse met infusie van lapsang souchong

14/06/11 om 08:38 - Bijgewerkt om 08:38

Geef je waardering

Snelle kastanjemousse met infusie van lapsang souchong

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1/2 vanillestokje
  • 200 g zoete kastanjepuree
  • 1 dl slagroom
  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 2 el lapsang souchong-thee
  • 2 rijpe kaki's

Bereidingswijze

Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg toe aan de kastanjepuree. Klop de slagroom en eiwitten apart op. Roer de kastanjepuree los en spatel achtereenvolgens de room en eiwitten door de kastanjepuree. Zet een nacht koel weg om op te stijven.

Breng de suiker aan de kook met het uitgeschraapte vanillestokje en 1 dl water. Roer tot de suiker is opgelost en voeg de thee toe. Haal de pan van het vuur als de siroop kookt en laat 15 minuten trekken. Giet de siroop door een fijne zeef en breng weer aan de kook. Laat met een kwart inkoken tot een stroperige saus. Snij de kaki's in plakjes. Vorm quenelles van de kastanjemousse en serveer met de siroop en kaki's.

* Elke thee werkt volgens de infusiemethode. In principe kan elke theesoort voor dit recept gebruikt worden, maar het rokerige aroma van lapsang souchong past bijzonder goed bij de lichte rooksmaak van de kastanjepuree.

Onze partners