Snel pizzadeeg

06/02/14 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 2 kopjes zelfrijzende bloem
  • 30 g boter, in blokjes
  • 1/2 kopje melk
  • 1/2 kopje water

Bereidingswijze

Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de boter toe. Wrijf de boter met de vingertoppen behoedzaam in de bloem tot u een mengsel verkrijgt.

Maak midden in het bloemmengsel een kuiltje. Meng het water met de melk en giet het mengsel in één keer in het kuiltje. Meng met een spatel snel tot een zacht en kleverig deeg (maar meng ook niet té grondig).

Stort het deeg op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak. Kneed behoedzaam.

Tip: pizzakaas - zo te koop in de supermarkt - is een mengsel van geraspte mozzarella, cheddar en parmezaan. Maar u kunt ook gewoon mozzarella of cheddar gebruiken.

Voorbereiding: 10 minuten

Lees meer over:

Onze partners