Snel aangebraden noedels met chinese saus

06/02/13 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Een recept van Thomas Van de Water van de kookblog Filet-pur.

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

100g brede rijstnoedels
1 el sesamolie
1 ei
1 el suiker
1/2 el vissaus
1 el lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
stukjes kip
handvol broccolirroosjes
handvol stukjes spitskool
handvol bloemkoolroosjes
1/2 wortel in schijfjes
handvol sojascheuten
peper
zout

Smaakmakers:

  • gedroogde chilipepers
    azijn met pepertjes
    suiker
    1/2 citroen

Bereidingswijze

Week de rijstnoedels een uurtje in lauw water. Blancheer de broccoli, bloem- en spitskool kort en hou apart. Gaar de rijsnoedels kort in kokend water en laat uitlekken.

Verhit wat sesamolie in de wok en roerbak het ei en de kip. Voeg de wortelschijfjes, broccoli, bloem- en spitskool toe en bak even door. Voeg de uitgelekte noedels toe en breng op smaak met de suiker, vissaus, lichte sojasaus, peper en indien gewenst wat zout.

Vlak voor het gerecht de tafel opgaat, meng je er de donkere sojasaus en knapperige sojascheuten door. Eens aan tafel kan iedereen z'n maaltijd kruiden naar eigen smaak met de smaakmakers; gedroogde chilipepers, azijn met pepertjes, suiker en citroen.

Onze partners