Sneeuwwitte koude kaastaart

10/06/11 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig:

  • een springvorm van 24 tot 26 cm diameter
  • 12 g gelatine
  • 3 eieren
  • 6 el sinaasappellikeur
  • 100 g suiker
  • 1 dl melk
  • 500 g roomkaas
  • sap van een citroen
  • 2 dl room
  • 1 blik mandarijntjes
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 12 speculaaskoekjes
  • een doos boudoirkoekjes
  • een doos meringuetoefjes
  • 50 g boter

Bereidingswijze

Kraak een stukje van de boudoirs af zodat ze even hoog zijn als de springvorm. Doe dit met de hoeveelheid koekjes die nodig is om de binnenwand van de vorm te bedekken. Maak voor de bodem een mengsel van de verkruimelde speculaas, de restjes van de boudoirs en 50 g gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig aan op de bodem. Dip de gebroken boudoirs die bestemd zijn voor de zijkant in sinaasappellikeur, en zet ze rechtop in de springvorm. Week de gelatine in koud water. Klop de eierdooiers en alle suiker door de melk en verwarm het mengsel al roerend en zonder te koken! Knijp de gelatine uit en los op in de melksaus. Voeg op een heel zacht vuurtje nu ook de roomkaas en het citroensap toe en roer tot er een homogeen mengsel ontstaat. Klop de room en het eiwit stijf en spatel de twee door de gedeeltelijk afgekoelde saus. Voeg naar eigen smaak de rest van de sinaasappellikeur toe. Giet de helft van het mengsel voorzichtig over de taartbodem, zodat de boudoirs niet omvallen. Laat de taart opstijven door de vorm 15 minuten in de diepvries te stoppen. Leg uitgelekte mandarijntjes op de kaas en giet de rest van het mengsel in de vorm. Zet de vorm enkele uren in de koelkast, zodat de vulling kan opstijven. Versier met mandarijntjes, meringuetoefjes en gespoten room. Haal de taart uit de springvorm en bind er een grote, witte strik rond.

Lees meer over:

Onze partners