Smoky frittata

28/01/13 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Geef je waardering

Ingrediënten

  • • 1 bloemkool, in kleine bloempjes verdeeld
  • • 6 eieren
  • • 4 eetlepels volle room
  • • 1 eetlepel mosterd
  • • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • • 3 theelepels bieslook - fijn gesnipperd
  • • 150 g gerookte mozzarella = scamorza (geraspt)
  • • 50 g cheddar, geraspt
  • • zout en peper
  • • 2 theelepel olijfolie

Bereidingswijze

1. Kook de bloemkool in gezouten water tot ze zachter is, maar niet helemaal zacht.

2. Verwarm de oven voor op 190°C.

3. Breek de eieren in een grote kom, voeg de room, mosterd en paprikapoeder toe en klop los. Voeg ook de bieslook toe en drie kwart van de kazen. Kruid goed met peper en zout.

4. In een grote pan (die later ook in de oven mag) verwarm je de olijfolie en je bakt de bloemkool tot ze goud kleurt. Giet er het eier- en kaasmengsel bij en verdeel de bloemkool over de pan.

5. Bak op een middelmatig vuur voor ongeveer vijf minuten, verspreid er de overgebleven kaas over en zet de pan in de oven.

6. Bak de frittata nog een tiental minuten in de oven of tot ze helemaal stijf is.

7. Neem uit de oven, verdeel in partjes en eet onmiddellijk op.

Onze partners