Slasoep

09/06/11 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 2 dagverse kropsla
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 1/2 liter water
  • 30 gram boter
  • een beetje room
  • 2 sneden bruin brood
  • zuring
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de sjalotjes fijn en pers de look met de lookpers. Stoof beide gedurende 5 minuten in een ruime stoofpot. Was de sla, snijd in reepjes en doe deze in de kookpot. Laat gedurende 3 minuten stoven op een zacht vuurtje. Zorg ervoor dat de sla niet bruin wordt. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg bij de gestoofde groenten. Voeg het water toe. Zet de kookpot op een zacht vuurtje en laat gedurende 15 minuten koken. Roer af en toe. Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de sneden brood in blokjes. Bak ze in een beetje boter. Roer ze regelmatig om. Schep de soep zeer heet in een diep bord. Verdeel de croutons over de borden. Versier met een beetje zuring en een theelepel slagroom.

Lees meer over:

Onze partners