Slasoep met spinazie en preischeuten

04/03/16 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:12

Slasoep met spinazie en preischeuten

Slasoep met spinazie en preischeuten © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 kropsla

2 sjalotten

4 knoflooktenen

150 g verse spinazie

2 middelgrote aardappelen

boter

2 l kippenbouillon

peper en zout

een royale handvol broodkorstjes

olijfolie

preischeuten

4 el pijnboompitten

Maak de groenten schoon en snij ze in grove stukken. Fruit de groenten in boter, blus met de bouillon en breng aan de kook. Kook de soep tot de aardappel gaar is - de aardappel zal de soep binden. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.

Bak de broodkorstjes krokant in olijfolie en serveer in de soep. Werk af met preischeuten en pijnboompitten.

Onze partners