Slasoep met spinazie en preischeuten

© Getty

Een voedzame en zeer smaakvolle slasoep die je kunt afwerken met broodkorstjes, pijnboompitten en preischeuten.

Voor 4 personen
  • 1 kropsla
  • 2 sjalotten
  • 4 knoflooktenen
  • 150 g verse spinazie
  • 2 middelgrote aardappelen
  • boter
  • 2 l kippenbouillon
  • peper en zout
  • een royale handvol broodkorstjes
  • olijfolie
  • preischeuten
  • 4 el pijnboompitten
Bereiding
  1. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Fruit de groenten in boter, blus met de bouillon en breng aan de kook. Kook de soep tot de aardappel gaar is ā€“ de aardappel zal de soep binden. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.
  2. Bak de broodkorstjes krokant in olijfolie en serveer in de soep. Werk af met preischeuten en pijnboompitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content