Slaatje van gegrilde paprika, aubergine en tofu met rucolla (raketsla) en knoflook

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4 personen:

1 pak tofu

olijfolie

fijngehakte groene kruiden naar keuze

1 grote rode paprika

1 kleine aubergine

1 kleine courgette

12 teentjes knoflook

1 dl balsamicoazijn

een scheutje vers geperst citroensap

1 bosje rucolla (raketsla)

zwarte peper

zeezout

Snijd 1 uur vooraf de tofu in plakken van 1 cm dik en marineer die in olijfolie met fijngehakte verse kruiden naar keuze. Snijd de rode paprika in vieren, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en leg met de velkant naar boven op een met olie bestreken bakplaat. Zet onder de grill tot het vel zwartgeblakerd is. Haal uit de oven, doe in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat ongeveer 15 minuten staan, zodat het vruchtvlees gaar wordt. Trek nadien het vel van de paprika en zet apart.

Maak de rest van de groenten schoon en verdeel ze in hapklare plakjes. Pel de teentjes knoflook, verpak ze in wat aluminiumfolie en leg ze gedurende 6 tot 7 minuten in een hete oven van 200¡C. Laat ondertussen de balsamico inkoken tot een dikke stroop en blus met een scheutje versgeperst citroensap. Strijk de groenten in met olijfolie en grill ze met de tofu in een grillpan. Schik de rucolla op de borden en verdeel er de gegrilde groenten en de tofu over. Werk af met de knoflook en de ingekookte balsamicoazijn. Kruid ten slotte met zwarte peper en zeezout.

Tip

Wie het krachtige aroma van de gegrilde groenten wat wil temperen, kan plakjes mozzarella

verwerken in het slaatje.

Moeilijkheidsgraad: 1

Tijd: 30 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content