Slaatje van crottin de chavignol, camembert en raketsla met rabarber-honingvinaigrette

09/06/11 om 18:18 - Bijgewerkt om 18:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 dikke rabarbelstelen
  • een scheutje water
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl walnotenolie
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 1/2 el balsamico-azijn
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 kleine groene krulsla
  • 1 kleine rode krulsla
  • 1 bosje raketsla
  • 2 stuks rijpe crottin de Chavignol
  • 1 kleine rijpe camembert
  • 3 el pijnboompitten

Bereidingswijze

Bereid eerst de vinaigrette. Schil de rabarberstelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan met een scheutje water en laat in 10 minuten gaar stoven. Haal van het vuur. Plet de rabarbermoes fijn met een vork en meng er de oliën, de honing en balsamico-azijn onder. Kruid met peper en zout. Let erop dat zowel rabarber als honing goed te proeven zijn. Maak de verschillende slasoorten schoon, gebruik van de krulsla enkel de jongste blaadjes in het midden, en spoel alles onder koud stromend water.

Laat nadien goed uitlekken. Snijd de crottin de chavignol overlangs in twee en gratineer de kaasjes onder de grill. Snijd ondertussen plakjes van de camembert. Meng de vinaigrette onder de sla, samen met de pijboompitten. Kruid met peper en zout. Schik de sla tegen de rand van vier borden en werk af met plaktjes camembert en de gegratineerde crottin de chavignol in het midden.

Lees meer over:

Onze partners