Slaatje van Chinese kool, citroengras, gember, tijgergarnaal en koriander

14/03/13 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Geef je waardering

Slaatje van Chinese kool, citroengras, gember, tijgergarnaal en koriander

Ingrediënten

Voor 4 maaltijdporties:

  • 1/4 witte kool + 1/4 chinese kool
  • 12 tijgergarnalen, gepeld en middendoor gesneden
  • 4 citroengras stokken
  • 80 gr gedroogde papaya
  • 60 gr cashewnoten
  • 3x sap van limoen
  • 40 gr verse gember
  • Ghoa Cress en verse koriander
  • 2x stevige geut koolzaadolie
  • zeezout
  • witte peper van de molen
  • 150 gr légumaise Thai (te koop in de grote Carrefours en bij de Exki restaurants)

Bereidingswijze

Snij de witte en chinese kool fijn. Doe in een mengkom. Snij het citroengras zeer fijn en voeg toe. Pel de gember en hak vervolgens fijn. Mag bij de kool. Snij wat verse koriander fijn. Voeg ook toe. Kruid alles met zeezout, sap van limoen, koolzaadolie en peper.

Meng alles goed en proef. Leg op elk bord een lepel légumaise. Verdeel hierop de salade over de 4 borden en werk af met gekruide en gebakken tijgergarnaal, alsook fijngesneden papaya, cashewnoten en Ghoa Cress of koriander.

Serveertip: schenk een Tao Pure Infusion Green Tea met limoen en jasmijn

(Recept van Frank Fol voor Tao Inner Strength programma)

Onze partners