Slaatje met rundsvlees

Voor 2 personen:

Voor 2 personen:

250 gram biefstuk

1 takje citroenkruid

3 takjes koriander

2 bosuitjes

2 tomaten

2 takjes munt

1/4 komkommer

Voor de saus:

1 stukje piment

2 teentje knoflook

7 eetlepels nuoc-mam (een saus op basis van vis)

1 eetlepel suiker

2 limoenen

2 snuifjes zout

Rooster de biefstuk aan beide zijden op een heet vuur. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten. Snijd het daarna in reepjes.

Was de komkommer, de tomaten en de kruiden. Snijd het takje citroenkruid in fijne stukjes. Snijd de tomaten in kwartjes en de komkommer in plakjes en daarna in vieren. Snijd, schil en snipper de uitjes. Doe alle ingrediënten in een grote slakom en voeg er de reepjes vlees aan toe. Snipper de kruiden en strooi ze op de sla.

Maak de saus. Pers de citroenen. Snijd het piment fijn, schil de teentjes knoflook en hak ze fijn. Meng het citroensap, de nuoc-mam, het knoflook, het piment, de suiker en het zout. Giet de saus over de samengestelde sla, meng goed en laat minstens 1 uur op een koele plaats marineren.

U kunt de bosuitjes vervangen door een sjalot, en desgewenst een fijngesneden selderstengel toevoegen. Bestrooi de sla net voor het opdienen met een eetlepel sesamzaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content