Slaatje met kalfszwezeriken

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

300 g fijne prinsessenboontjes

200 g kalfszwezeriken

bloem

peper

zout

Vinaigrettesaus :

0,5 dl sherryazijn

0,5 dl olijfolie van

koude persing

0,5 dl hazelnootolie

Kruidenroom :

6 cl room

kervel

bieslook

peterselie

dragon,

peper

zout

Garnering :

roze peperbolletjes

De kalfszwezeriken in gezouten koud water weken, zodat het bloed eruit trekt. De kalfszwezeriken 10 minuten pocheren in vers water, aanhangend vet en vliezen verwijderen en in kleine stukjes verdelen. De boontjes beetgaar koken in gezouten water. Het water afgieten en de boontjes onder koud water verfrissen.

Een kruidenroom bereiden. De kruiden hakken en mengen met room. Op smaak brengen met peper en zout.

Een vinaigrette bereiden door de twee soorten olie met de azijn te mengen. Kruiden met peper en zout. De boontjes in de vinaigrette wentelen en over vier borden verdelen.

Rol de stukjes zwezerik door de bloem, schud de overtollige bloem af. Smelt een klontje boter in een pan met antikleeflaag en bak de stukjes krokant. Kruiden met peper en zout en de brokjes zwezerik over de boontjes strooien. De salade versieren met kruidenroom en enkele roze peperbolletjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content