Sla van witte perziken geparfumeerd met limoen en vanille

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

5 witte perziken

2 limoenen

1/4 l water

125 g suiker

1/2 vanillestok.

De siroop bereiden: water, suiker en vanille aan de kook brengen en twee minuten laten koken. De siroop laten afkoelen en mengen met het sap van de limoenen. De witte perziken schillen en in schijfjes snijden. De schijfjes in de siroop leggen en een nacht laten marineren. Koud opdienen.

Anne Verbreyt serveert de perzikensalade in een kom van ijs. Zij maakt die door een kleine kom in een grote vast te zetten met plakband en de ruimte tussen de twee kommen te vullen met water. In het water komen muntblaadjes, bloemen of schijfjes aardbei. Deze constructie gaat de diepvriezer in. Wanneer het water bevroren is, worden de kommen verwijderd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content