Skrei met aardappel-tomaatmengeling

10/06/11 om 12:15 - Bijgewerkt om 12:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 skreifilets (met vel) van 160 g
  • 200 g (netto) verse tomaten
  • 150 g gerookt spek
  • 400 g aardappelen (Corne de gatte of Florenville)
  • 1,5 l visbouillon
  • peterselie
  • kervel
  • bieslook
  • boter
  • extra vierge olijfolie
  • peper, zeezout

Bereidingswijze

Was de ongeschilde aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Laat ze 10-15 minuten goudgeel bakken in boter met olijfolie. Snij het spek in lange repen, blancheer lichtjes in kokend water en bak even aan in wat boter. Pel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in mooie blokjes. Hak de groene kruiden fijn.

Bestrijk intussen de skrei met een beetje olie, schik hem met de velzijde naar beneden in een ovenschaal en zet 12 minuten in een voorverwarmde oven (140°C). Recupereer het braadvocht en deglaceer met de visbouillon. Laat de bouillon tot de helft inkoken en roer er de tomaten en het spek bij. Voeg er een flinke noot boter aan toe, daarna de aardappelen en de groene kruiden.

Schik de warmgehouden skrei op de borden en verdeel er deze aardappel-tomaatbereiding over.

Onze partners