Sint-jakobsschelpen zoals in Galicië

09/06/11 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 8 sint-jakobsschelpen (uit Dieppe bijvoorbeeld)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 tomaten
  • 1 dun sneetje oud brood
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 1 jonge ui
  • pimentón (sterk paprikapoeder)
  • zout, fleur de sel, suiker

Bereidingswijze

Pel de tomaten en verwijder de pitten. Snij de tomaten in blokjes van 5-6 mm. Bak ze kort in de pan met wat olie, een snuifje zout en een snuifje suiker. Verkruimel het brood in fijne stukjes van 3-4 mm en bak ze in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de knoflookteentjes fijn en bak ze ook snel in olie. Snij de ui in heel dunne schijfjes.

Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelpen en maak ze schoon. Maak ook de helft van de schelpen schoon. Snij elke vrucht in 3-4 plakjes, schik ze op de schelp en verdeel daarover de verschillende ingrediënten. Werk af met pimentón, een scheutje olijfolie en een snuifje fleur de sel.

Onze partners