Sint-jakobsschelpen op een bedje van prei

09/06/11 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 12 sint-jakobsschelpen (bij voorkeur vers)
  • wit van 2 preien
  • 2 flinke wortelen
  • 1 dl room
  • 70 g boter
  • bieslook

Bereidingswijze

De groenten wassen en in fijne reepjes (julienne) snijden van 4 cm lang. De preireepjes 3 minuten en de wortelreepjes 5 minuten in gezouten kokend water dompelen. De reepjes met een schuimspaan uit het kokende water halen en verfrissen onder koud water. Een klontje boter in een pan smelten. De sliertjes prei en wortel met de schoongemaakte sint-jakobsschelpen in de pan doen en 3 à 5 minuten laten stoven. De room in een ander pannetje gieten, aan de kook brengen en van het vuur af met een klopper klontjes malse boter door de saus mengen. De lichtgebonden saus kruiden met peper en zout. De sint-jakobsschelpen en de groenten over warme borden verdelen en overgieten met saus. Versieren met versnipperde bieslook.

Onze partners