Sint-jakobsschelpen met witloof en saus van curry

09/06/11 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 10 mooie sint-jakobsschelpen
  • 1 kreeft van 600 g (facultatief)
  • court-bouillon (facultatief)
  • 4 stronken witloof
  • 1/2 glas Sauternes of andere likoreuze witte wijn
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 125 g boter
  • 2 soeplepels room
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

De sint-jakobsschelpen openen, de nootjes lossnijden, schoonmaken en in 2 plakjes doormidden snijden. De kreeft 6 minuten koken in court-bouillon. Het witloof klein snijden en in boter krokant stoven. Kruiden met peper en zout. Sauterneswijn en currypoeder in een pannetje doen en de kruidenwijn inkoken. Twee soeplepels room toevoegen. De plakjes schelpdiervlees snel aan beide zijden in een weinig boter bakken in een pan met antikleeflaag. De lauwe kreeft uit het karkas halen en het vlees in plakjes snijden. De saus op het laatste moment van het vuur halen en opkloppen met klontjes malse boter.

Het witloof in het midden van vier borden leggen. De currysaus rond de eilandjes van witloof gieten en de plakjes schelpdiervlees en kreeft errond op de borden leggen.

Lees meer over:

Onze partners