Sint-jakobsschelpen en aardappelen met bonenpuree

10/06/11 om 11:18 - Bijgewerkt om 11:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 9 jakobsschelpen
  • 1 ossenstaart
  • 250 g geweekte witte bonen
  • 4 grote aardappelen
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 1 selder
  • tijm
  • laurier
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 dl melk
  • peper
  • zout
  • 2 truffeltjes (facultatief)

Bereidingswijze

Snijd de ossenstaart in stukken. Kleur de moten in een pan met olijfolie. Voeg grof gesneden uien, selder en wortelen, plus een versneden teentje knoflook en een soeplepel tomatenpuree toe. Doe alles in een kookpot en doe zoveel water in de pan dat de groenten en het vlees juist onder staan. Kruid met tijm, laurierblad, peper en zout, breng aan de kook en laat drie uur sudderen. De inhoud van de pan in een zeef gieten en het vocht inkoken. Kook de witte bonen gaar in schoon water. Giet het kookwater af, voeg melk, peper en zout toe, en pureer alles. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van een halve centimeter dik. Kook de plakjes kort in water en gaar ze verder op de grill. Plaats de schijfjes aardappel op een met bakpapier beklede ovenplaat en houd ze warm. Snijd de nootjes van de jakobsvruchten in plakken en grilleer ze. Leg ze bij de aardappelen. Snijd de truffels in 24 plakjes.

Giet de bonenpuree op warme borden. Schik dakpansgewijs de plakjes aardappel, jakobsschelpen en truffel in de puree. Trek enkele reepjes jus van de ossenstaart rond het geheel en werk af met gehakt vlees van ossenstaart.

Onze partners