Sint-jakobsschelpdieren in waterkerssaus

  • Moeilijkheid

Sint-jakobsschelpdieren in waterkerssaus

Voor 4 :

16 sint-jakobsschelpdieren

2 pakjes waterkers (alleen de blaadjes)

1/2 liter visfumet (bij voorkeur getrokken van garnaalafval met tijm, laurier, peterselie, jeneverbessen, ui en wortel)

room

peper

zout

roux van 50 g boter en 50 g bloem

Giet water op de karkassen en koppen van een halve kilo garnalen, zodat de pellen onderstaan. Voeg tijm, laurierblaadjes, peterselietakjes, jeneverbessen, een grofgesneden ui en wortel, peper en zout toe. Laat even flink doorkoken en laat 2 uur op zacht vuur trekken. Zeef de visfumet.

Kook de gewassen blaadjes waterkers kort in de visfumet en pureer. Maak een roux : verwarm al roerend de boter en bloem en voeg geleidelijk de waterkers toe. Laat even indikken op het vuur en voeg room naar smaak toe. Kruid met peper en zout.

Bak de sint-jakobsschelpdieren aan beide kanten lichtjes, schik in diepe borden, overgiet met saus en versier met blaadjes waterkers. Serveer met warm stokbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content