Sint-jakobsschelpdier op een flensje van pastinaak

09/06/11 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 geraspte pastinaken (170 g)
  • 50 g geraspte Oud-Bruggekaas
  • 12 kleine sint-jakobsschelpdieren
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 ei
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el gehakt bieslook

Voor het sausje:

  • 1 sjalot
  • 25 cl visfond
  • 12,5 cl witbier

Bereidingswijze

Maak in een ruime kom een mengsel van pastinaak, kaas, maïszetmeel, ei, citroen en bieslook en giet dit dun uit op een ovenplaat met siliconemat. Zet alles 8 à 10 minuten in een voorverwarmde

oven van 180°C. Maak ronde flensjes met een doorsteekring (ca. 2,5cm).

Bereid het sausje: stoof het versneden sjalotje, begiet met witbier en visfond en laat inkoken. Giet door een puntzeef en kruid met peper.

Bak de sint-jakobsschelpdieren kort in een weinig boter en/of olijfolie en kruid met peper en grof zout. Serveer een warme coquille op het flensje en besprenkel deze met het lichte sausje.

Onze partners