Sint-jakobsnoten met camembertsabayon en koraaltoastjes

19/12/16 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:42

Sint-jakobsnoten met camembertsabayon en koraaltoastjes

© /

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

3 eierdooiers, 40 cl Normandische cider, 12 sint-jakobsnoten, hazelnotenolie, 8 sneetjes stokbrood, 20 g boter, 1/3 camembert

Bereidingswijze:

Verwarm de ovengrill voor.

Klop de eierdooiers op met 2 eetlepels koud water en een snuifje zwarte peper. Verhit de cider in een pannetje en laat inkoken met een derde. Giet bij de opgeklopte eierdooiers en klop op in een bain-marie tot de sabayon indikt.

Maak de sint-jakobsnoten schoon en verwijder het koraal. Plet het laatste met een scheut hazelnotenolie, kruid met peper en bestrijk er de sneetjes stokbrood mee. Rooster onder de grill.

Bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant in een braadpan met de boter.

Verwijder de korst van de camembert en snij de kaas in kleine blokjes. Voeg toe aan de sabayon.

Serveer de sint-jakobsnoten met de cidersabayon en half gesmolten camembert.Werk af met de koraaltoastjes. Serveer meteen.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners