Sint-jacobsvrucht met compote van venkel, krokant van pancetta en saus van peperkoek en ganzenlever

09/06/11 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:42

Geef je waardering

Sint-jacobsvrucht met compote van venkel, krokant van pancetta en saus van peperkoek en ganzenlever

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 sint-jakobsvruchten
  • 4 sneden pancetta (Italiaans spek)
  • 1 venkel
  • 1 potje kalfsfond
  • 100 g ganzenlever
  • 50 g suiker
  • bloem
  • 1 plak peperkoek
  • peper en zout

Bereidingswijze

Leg de pancetta op boterpapier in de oven. Gaar op 90°C gedurende ca. 20 minuten.

Snij de venkel in fijne blokjes. Zet een pannetje met wat boter op laag vuur. Stoof de venkelbrunoise glazig. Voeg 1dl kalfsfond toe, en laat rustig verder garen. Voeg na 10 minuten de suiker toe.

Verkruimel de peperkoek tot een theelepel fijn poeder. Zet de rest van de kalfsfond op in een steelpannetje en voeg het peperkoekpoeder toe. Kook in tot de helft en zeef de saus. Voeg 50 g ganzenlever toe en kruid met peper en zout. Klop op tot een smeuïge saus.

Rol de sint-jakobsvruchten door de bloem en kruid met peper en zout. Schroei de schelpdieren kort in een hete pan met boter. Dien op met compote, krokant en saus.

Lees meer over:

Onze partners