Sint Jacobsmosselen met gerookte paling en dressing van shiso

13/12/12 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:09

Een recept van Philippe Serruys van sterrenrestaurant Den Gouden Harynck.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 12 St Jacobsmosselen
    1/2 gerookte paling in dobbelsteentjes gesneden
    mierikswortel
    1 soelepel zure room
    bieslook
    gebakken croutons
    krokant gebakken staafjes ui
    puree van artisjokbodems
  • Voor de dressing
  • 100 ml sojasaus
    100 ml mirin
    375 ml shiso-azijn
    500ml koolzaadolie
    1 bol look

Bereidingswijze

Laat de mirin samen met de sojasaus, het shiso-azijn en de doorgesneden bol look ongeveveer twee uur trekken op de rand van het vuur. Zeef en mix met de koolzaadolie.

Meng de paling met de room, vers gerapte mierikswortel, bieslook en een beetje citroensap. Bak tenslotte de mosselen.

Onze partners