Sinaasappelsaus

© iStock

Deze sinaasappelsaus of bigaradesaus is de klassieke saus voor ‘canard à l’orange’.

Voor 1 liter
  • 1,2 l demi-glacesaus
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,5 dl sinaasappelsap
  • 3 el citroensap
  • 5 el aigre-doux (blonde, lopende karamel gemaakt van 100 g suiker en 100 g water en geblust met 6 el azijn)
  • julienne van sinaasappelzeste, in suikersiroop geblancheerd
  • een scheut sinaasappellikeur
  • peper en zout
Bereiding
  1. Breng de demi-glace zacht aan de kook, voeg tomatenpuree, citrussap en aigre-doux toe en laat 20 minuten zacht inkoken.
  2. Werk de sinaasappelsaus af met sinaasappelzeste, likeur en peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content