Sinaasappelcarpaccio met mokka-ijs en karamel van amandellimoen

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 sinaasappelen

mokka-ijs

8 cl amaretto

sap van 2 limoenen

2 el (riet)suiker

4 takjes munt

brésiliennenootjes (facultatief)

Los de rietsuiker op in het limoensap. Doop de takjes munt in de siroop, schud lichtjes af en leg in de diepvriezer.

Schil de sinaasappelen, verwijder de meeste witte velletjes en snij de vruchten in fijne plakken. Schik deze dakpansgewijs in een cirkel op de borden.

Giet het suiker-limoenmengsel samen met de amandellikeur in een steelpan en kook het vocht op halfzacht vuur tot een siroop. Giet de hete siroop uit over de sinaasappelschijfjes.

Leg in het midden van ieder bord 2 bollen mokka-ijs en plaats er het bevroren takje munt op. Bestrooi indien gewenst met brésiliennenootjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content