Sinaasappel op Turkse wijze

11/10/12 om 12:24 - Bijgewerkt om 12:24

Geef je waardering

Sinaasappel op Turkse wijze

Ingrediënten

Voor 4:
1 liter water
400 g suiker
1 vanillepeul
3 stuks steranijs
5 kruidnagels
4 kardamomzaden
2 kaneelstokken
4 sinaasappels
eventueel slagroom en koekjes naar keuze

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en doe de suiker en de specerijen erbij. Laat koken tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen in de ijskast.

Snij de sinaasappels 'a vif', maar laat snij ze niet in partjes. Doe ze in de afgekoelde suikersiroop en zet in de koelkast. Laat gedurende ten minste 1 dag marineren. Serveer de koude sinaasappels in hun geheel of in partjes met de marinade. Serveer eventueel halfopgeklopte slagroom erbij en een koekje.

Lees meer over:

Onze partners