Sinaasappel op Turkse wijze

© Getty

Deze sinaasappel op Turkse wijze is erg lekker met halfopgeklopte slagroom erbij en eventueel een koekje.

Voor 4 personen
  • 1 liter water
  • 400 g suiker
  • 1 vanillepeul
  • 3 stuks steranijs
  • 5 kruidnagels
  • 4 kardamomzaden
  • 2 kaneelstokken
  • 4 sinaasappels
  • slagroom en koekjes naar keuze
Bereiding
  1. Breng het water aan de kook en doe de suiker en de specerijen erbij. Laat koken tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen in de ijskast.
  2. Snij de sinaasappels ‘a vif’, maar laat snij ze niet in partjes.
  3. Doe ze in de afgekoelde suikersiroop en zet in de koelkast. Laat gedurende ten minste 1 dag marineren.
  4. Dien de koude sinaasappels in hun geheel op of in partjes met de marinade.
  5. Serveer eventueel halfopgeklopte slagroom bij de sinaasappel op Turkse wijze, en een koekje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content