Sinaas-honingsaus voor mega-ijsjes

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 grote sinaasappelen

1 eetlepel Maïzena Plus

1 eetlepel honing

2 eetlepels rozijnen

4 (of meer!) bolletjes vanilleroomijs

Was en borstel de sinaasappelen goed schoon en rasp er dan, met de dunschiller voor de worteltjes, boven een steelpan wat schilletjes af. Halveer de sinaasappelen nu en pers ze uit. Giet het sap door een zeefje in een maatbeker. Zie dat je 3 deciliter hebt, anders moet je bijpersen of een scheutje water toevoegen. Doe ook het sap in de pan en roer er het maïszetmeel door tot je geen klontertje meer ziet. Draai nu het vuur aan en blijf roeren tot de saus kookt en dikker wordt. Laat heel even zacht koken, roer de honing erdoor en neem de pan van het vuur. Spoel de rozijnen onder de koude kraan en roer ze door de saus.

Tip: Deze saus is warm of koud lekker en ’t best bij IJsboerke vanilleroomijs. Hoeveel bolletjes jullie smullen, moeten jullie zelf (of toch mama?) kiezen!

Bereidingstijd: 10 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content