Siberische omelet van speculaasijs

10/06/11 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Een lekker dessertgerecht, speciaal voor Pasen! Drink er ook een feestelijk glaasje champagne bij.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 doos of blok speculaasijs
  • 3 cholesterolarme eieren
  • 1/2 vanillestokje
  • 1/4 l melk
  • 3 el kristalsuiker
  • 40 g poedersuiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 dl sinaasappellikeur

Bereidingswijze

Snijd de hoeveelheid ijs die u nodig heeft voor 2 personen af van de blok of de doos speculaasijsroom. Scheid de dooiers van de eiwitten. Breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook, neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Klop de eierdooiers met de kristalsuiker op tot een wit schuimig mengsel. Voeg dit mengsel bij de gekookte melk en roer goed. Zet het pannetje op een heel zacht vuurtje en blijf zonder ophouden 10 min. roeren tot de saus indikt. Laat afkoelen maar roer af en toe toch nog alles goed door elkaar. Klop de eiwitten en de vanillesuiker op tot een zeer stevige sneeuw. Strijk de zijkanten van de afgesneden blok ijs royaal in met de eiwitsneeuw. Zet de schaal met het ijs drie minuten onder de hete ovengrill (voorverwarmd op 200°C), tot het eiwit bruin kleurt. Warm de likeur op. Breng de Siberische omelet op tafel, overgiet met de likeur en flambeer. Versnijd in plakken. Giet een bodempje vanilleijs in elk bord en leg er 2 plakken ijs op.

Onze partners