Sfogliatella

09/06/11 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 20 tot 30 grote vellen filodeeg
  • boter

Voor de banketbakkersroom:

  • 1 l melk
  • 1 vanillepeul
  • 200 g suiker
  • 8 eierdooiers
  • 80 g maïszetmeel

Bereidingswijze

Maak eerst de banketbakkersroom. Breng de melk met de opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de suiker met de eierdooiers tot een luchtige massa, meng er het maïszetmeel onder. Giet al roerend de melk op de eierdooiers en laat al roerend verder koken op het vuur tot een dikke massa. Laat afkoelen.

Smeer elk vel filodeeg in met boter en leg op elkaar. Zo droogt het deeg tijdens het bakken niet uit en wordt het krokant als bladerdeeg. Leg minimum 3 uur in de ijskast. Snij in 4 stukken van 3 cm dik en rol elk stuk op tot een hoorn. Vul op met banketbakkersroom en leg 30 minuten in de ijskast. Bak krokant in een oven van 180°C en serveer warm of koud.

Onze partners