Sfogliatella

  • Moeilijkheid

Voor 4:

20 tot 30 grote vellen filodeeg

boter

Voor de banketbakkersroom:

1 l melk

1 vanillepeul

200 g suiker

8 eierdooiers

80 g maïszetmeel

Maak eerst de banketbakkersroom. Breng de melk met de opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop de suiker met de eierdooiers tot een luchtige massa, meng er het maïszetmeel onder. Giet al roerend de melk op de eierdooiers en laat al roerend verder koken op het vuur tot een dikke massa. Laat afkoelen.

Smeer elk vel filodeeg in met boter en leg op elkaar. Zo droogt het deeg tijdens het bakken niet uit en wordt het krokant als bladerdeeg. Leg minimum 3 uur in de ijskast. Snij in 4 stukken van 3 cm dik en rol elk stuk op tot een hoorn. Vul op met banketbakkersroom en leg 30 minuten in de ijskast. Bak krokant in een oven van 180°C en serveer warm of koud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content