Selerijblokjes met kaviaar

10/06/11 om 12:55 - Bijgewerkt om 12:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 400 g knolselderie
  • 100 g osietra kaviaar
  • 1 dl vloeibare room
  • 1 citroen
  • peper van de molen.

Bereidingswijze

Snij de selderieknol in schijven van 2 cm dik, schil ze en snij ze in blokjes. Breng water aan de kook met wat zout en een scheutje citroensap. Kook daarin de knolselderieblokjes gedurende 6 minuten.

Laat ze uitlekken. Dompel ze meteen in ijskoud water en laat ze opnieuw uitlekken, droog ze af en maak met een klein lepeltje (1/2 cm diameter) kuiltjes van 1 cm diep in elk blokje.

Giet de koude room in een even koude kom. Klop de room niet al te stijf en voeg er een beetje peper aan toe. Vul de helft van de kuiltjes in de knolselderie met de slagroom, leg er een schepje kaviaar bovenop en werk af met een klein toefje slagroom.

Voorbereiding: 10 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Gemakkelijk

Lees meer over:

Onze partners