Selderijsoep met hazelnoten

02/02/12 om 15:09 - Bijgewerkt om 15:09

Geef je waardering

Selderijsoep met hazelnoten

Ingrediënten

  • Ingrediënten
  • 600g geschilde selderij in plakjes
  • 125g hazelnoten
  • 1 middelgrote gesnipperde ui
  • 3 geplette knoflookteentjes
  • 2 geschilde appels (type Granny Smith) in partjes
  • 1,5liter gevogeltebouillon
  • 25g boter, citroensap
  • fijngesneden peterselie ter versiering

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten 10 minuten. Wrijf in een theedoek de velletjes weg en hak ze grof. Bewaar 3 eetlepels als garnituur.

Smelt de boter en bak de uien 5 minuten. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuut op het vuur staan. Voeg de selderij, de appel en de hazelnoten toe en wentel ze in de boter. Schenk er een liter gevogeltebouillon bij. Breng op smaak en laat ongeveer 20 minuten al roerend sudderen, tot de selderij gaar is.

Laat de soep wat afkoelen, schenk in een blender en leng al mixend aan met de rest van de bouillon. Voeg het citroensap toe en breng op smaak. Dien heet op, bestrooid met peterselie en fijngehakte hazelnoot.

Lees meer over:

Onze partners