Seitan met pesto in korstje, vergezeld van groentestoofporje met sinaasappel-koriandersaus

08/06/11 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 450 g seitan (in 8 niet te dikke plakken gesneden)
  • 2 el pesto
  • 4 bladen filodeeg
  • 1 bundel jonge worteltjes
  • 2 kleine courgetten
  • 1 rijpe mango
  • 100 g ongekookte rijst (eventueel drie kleuren)
  • 150 g peultjes
  • 1 bundeltje verse koriander
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 6 tomaten
  • 1 dl room of 'soja cuisine'
  • een flinke scheut sinaasappelsap (of multivruchtensap)
  • peper, zout en tamari

Bereidingswijze

De rijst koken. De wortelen schillen en in lange repen snijden. De ui in niet te kleine stukken snijden. De courgette in lange slierten trekken. De ui en de wortelen aanstoven in olijfolie en na een tijdje de courgette toevoegen. Indien noodzakelijk een scheutje water toevoegen. De mango en de tomaten van huid en zaden ontdoen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Beide bij de stoverij doen. Mengen en kort laten sudderen. Het vruchtensap en de room (en eventueel nog wat water) in de pan gieten. Kruiden met peper, zout en tamari. De peultjes schoonmaken en kort stoven. De pesto op vier schijven seitan smeren en afdekken met een tweede schijf seitan . Inpakken in filodeeg en bakken in frituurvet. De gehakte koriander en de peultjes op het laatste moment door de groentestoofpot roeren.

Onze partners