Seelenwärmer Apfelstrudel (Hartverwarmend appelgebak)

05/08/14 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:56

Geef je waardering

Seelenwärmer Apfelstrudel (Hartverwarmend appelgebak)

Ingrediënten

  • Ingrediënten deeg
    500 g bloem
    15 g boter of olie
    1 ei
    Een beetje water en een snufje zout

    Ingrediënten vulling
    2 kg appels
    200 g paneermeel
    90 g suiker
    70 g sultanarozijnen
    Kaneel, vanille, citroen, rum

Bereidingswijze

Bereiding strudeldeeg
Verwerk de ingrediënten tot een smeuïg deeg en laat dit ongeveer een half uur rusten.

Bereiding appelgebak
Voor het appelgebak schilt en ontpit u de appels. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Een tip: zurige appels zorgen voor een betere overdracht van de smaak. Meng de appels in een schotel met het paneermeel, het kaneel, de suiker, de sultanarozijnen, vanille en citroen. Zo krijgt de "strudel" zijn typische smaak. Naar wens kunt u ook nog noten toevoegen. Het fijn uitgerolde deeg wordt dik belegd. Het is belangrijk dat u enkele centimeters vrij houdt aan de rand om na het samenrollen het deeg tot slot samen te drukken. Bestrijk de afgewerkte rol met een ruime hoeveelheid eigeel. Plaats de strudel gedurende 45 minuten in de oven bij 175 graden. Na het afkoelen bestrooien met poedersuiker.

Onze partners