Seelenwärmer Apfelstrudel (Hartverwarmend appelgebak)

2467923

Ingrediënten deeg 500 g bloem 15 g boter of olie 1 ei Een beetje water en een snufje zout Ingrediënten vulling 2 kg appels 200 g paneermeel 90 g suiker 70 g sultanarozijnen Kaneel, vanille, citroen, rum

Seelenwärmer Apfelstrudel (Hartverwarmend appelgebak)

Ingrediënten deeg
500 g bloem
15 g boter of olie
1 ei
Een beetje water en een snufje zout

Ingrediënten vulling
2 kg appels
200 g paneermeel
90 g suiker
70 g sultanarozijnen
Kaneel, vanille, citroen, rum

Bereiding strudeldeeg
Verwerk de ingrediënten tot een smeuïg deeg en laat dit ongeveer een half uur rusten.

Bereiding appelgebak
Voor het appelgebak schilt en ontpit u de appels. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Een tip: zurige appels zorgen voor een betere overdracht van de smaak. Meng de appels in een schotel met het paneermeel, het kaneel, de suiker, de sultanarozijnen, vanille en citroen. Zo krijgt de “strudel” zijn typische smaak. Naar wens kunt u ook nog noten toevoegen. Het fijn uitgerolde deeg wordt dik belegd. Het is belangrijk dat u enkele centimeters vrij houdt aan de rand om na het samenrollen het deeg tot slot samen te drukken. Bestrijk de afgewerkte rol met een ruime hoeveelheid eigeel. Plaats de strudel gedurende 45 minuten in de oven bij 175 graden. Na het afkoelen bestrooien met poedersuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content